Politika zasebnosti

 Velja od: 28. 10. 2020

 

Kot upravljavec spletne strani www.sandaskoro.si,  sem zavezana k varstvu podatkov uporabnikov v skladu s Splošno uredbo o  varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679, t.i. "GDPR") in Zakonom o  varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

Varstvo naših osebnih podatkov  na spletu je zadeva, ki jo vsi moramo jemati zelo resno. Pričujoča  politika zasebnosti jasno in razumljivo opredeljuje, kaj, zakaj in kako  se obdelujejo tvoji osebni podatki ob uporabi te spletne strani in  prijave na moje e-novice (t.i. "mailing lista"). Z uporabo moje spletne  strani in/ali prijavo na e-novice soglašaš z obdelavo svojih osebnih  podatkov kot je opredeljeno spodaj.

Kdo je "uporabnik", za katerega velja ta Politika zasebnosti?

Obiskovalec spletne strani www.sandaskoro.si.

Oseba, ki mi prek obrazcev na tej spletni strani in na poddomenah (npr. programi.sandaskoro.si) ter podstraneh (npr. sandaskoro.si/podcast) posreduje svoje osebne podatke.

Po domače povedano: če to bereš, si to ti.

Katere osebne podatke obdelujem?

Ko se prijaviš na moje e-novice, mi prostovoljno posreduješ sledeče osebne podatke, ki jih hranim in obdelujem:

- ime

- naslov elektronske pošte

 

Sistem  za pošiljanje e-novic (Kajabi) mi omogoča tudi obdelavo podatkov o  tvojih dejanjih, povezanih z mojimi e-novicami, ki prav tako veljajo za tvoje osebne podatke. Lahko spremljam, kako pogosto odpreš moja  sporočila, na katere povezave klikneš ipd.

S prostovoljno prijavo na e-novice se smatra, da se zavedaš pogojev iz te politike zasebnosti in jih v celoti sprejmeš.

 

Več o "Piškotkih," ki so relevantni za obiskovalce spletne strani, spodaj.

Zakaj zbiram in obdelujem te podatke?

Z obdelavo zgoraj omenjenih podatkov lahko  spremljam, katere vsebine so ti bolj zanimive in ti pošiljam zate bolj  relevantna sporočila in ponudbe. Teh podatkov ne prodajam, in jih ne  posredujem tretjim osebam (razen tistim, brez katerih ne gre - glej  spodaj).

Uporabljam jih zato, da ti lahko pošiljam vsebine, povezane z  mojim področjem delovanja, moje ponudbe ali moja priporočila o ponudbah  drugih ponudnikov. Skratka, da te lahko obvestim o stvareh, za katere  verjamem, da te zanimajo.

Kdo ima dostop do tvojih osebnih podatkov?

Jaz, zgoraj omenjena Sanda Škoro (Sanda Škoro s.p.)

 

Kajabi: pri  pošiljanju svojih e-novic uporabljam sistem podjetja Kajabi LLC, ki  zato, da mi omogoči pošiljanje e-novic, procesira tvoje osebne podatke,  oddane ob prijavi na e-novice. Tako kot jaz so zavezani k varovanju in  spoštovanju tvoje zasebnosti (v skladu z Uredbo GDRP). Njihova obdelava  tvojih osebnih podatkov je opredeljena v politiki zasebnosti podjetja  Kajabi, LLC, do katere lahko dostopaš tukaj:  https://kajabi.com/policies/privacy (politika zasebnosti) in  https://kajabi.com/policies/terms (splošni pogoji poslovanja).

 

Podjetje Google (glej razdelek "Drugi podatki ("Piškotki")")

Rok hranjenja, preklic in pravica do izbrisa

Osebne podatke, vezane na  informiranje o izvedbi določenega programa,  hranim do konca izvedbe  posameznega programa. Ostale podatke, ki so vezani na prejemanje  obvestil in drugih gradiv pa do preklica oz. do takrat, dokler se izvaja  dejavnost, za namen katere so bili podatki pridobljeni.

 

Z drugimi besedami: kadarkoli se od prejemanja mojih e-novic lahko odjaviš (na dnu vsakega sporočila je gumb za odjavo). V tem primeru neham obdelovati tvoje podatke od trenutka odjave naprej.

 

V  skladu z in v okvirjih člena 17 Uredbe GDPR imaš pravico zahtevati  izbris vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujem o tebi. Zahtevo za izbris  posreduješ na [email protected] in v zakonsko opredeljenem roku bom  tvoje podatke trajno izbrisala.

 

Glede piškotkov glej spodaj.

Drugi podatki ("Piškotki")

Osebni podatki, ki ne omogočajo identifikacije

 

Poleg  zgoraj omenjenih osebnih podatkov, ki te identificirajo v sklopu  t.i. mailing liste, obdelujem še eno vrsto podatkov. In sicer spletno mesto  uporablja t.i. piškotke, ki jih obdelujeta podjetji Kajabi in Google Analytics z namenom prikazovanja analize in  statistike obiska spletne strani.

 

Na podlagi teh podatkov te ne morem identitificirati. Torej, ne vem, kdo si, saj niti ni namen prepoznati tvojo identiteto, ampak  spremljati kumulativno obnašanje obiskovalcev na spletni strani.

 

Ti podatki se zbirajo s pomočjo t.i. "piškotkov". Spletno mesto lahko v brskalnik tvoje naprave odloži piškotke, ki so  majhne besedilne datoteke. Ti mi dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče mojo stran in kaj ga zanima v teh obiskih.

 

Podatki, ki jih piškotki o tebi lahko zabeležijo: IP številka, tip brskalnika,  jezik brskalnika, izvorna stran, ki te je napotila na mojo spletno  stran, datum in ura obiska, trajanje obiska posamezne podstrani, katere podstrani na moji strani obiščeš, v kakšnem vrstnem redu, podatki o  napravi, ki jo uporabljaš za obisk spletne strani in podobni podatki.

 

Večina  spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremeniš v  nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmeš  opozorilo, preden se piškotek shrani.

Kontaktni podatki upravljavca spletne strani www.sandaskoro.si:

Sanda Škoro s.p., Ulica Ane Ziherlove 6, 1000 Ljubljana, email: [email protected]